Zwemmen met fibromyalgie

Zwemmen is zeer effectief gebleken bij fibromyalgie. Het verlicht de pijn en verbetert de kwaliteit van leven van patiënten, zo is uit verschillende onderzoeken gebleken.

Wat is fibromyalgie?
Fibromyalgie is een vorm van reuma die actief is in de spieren en in het bindweefsel. Dit gaat gepaard met chronische pijn en stijfheid, die over het hele lichaam verspreid is. Daarnaast kunnen slapeloosheid, vermoeidheid, geheugenproblemen en stemmingswisselingen optreden.

De voordelen van zwemmen met fibromyalgie

– Je lichaam is gewichtloos
– Bewegingen worden makkelijker uitgevoerd
– Vermindering van stress
– Je wordt je bewust van je lichaam
– Inspanning én ontspanning
– Werken aan de algemene conditie

Groepsles: zwemmen met fibromyalgie

In deze 45 minuten durende les werk je onder begeleiding van een fysiotherapeut of trainer aan je algemene conditie, lenigheid en kracht. De les vindt plaats in een verwarmd zwembad (32 ºC) en door de weerstand van het water train je diverse spiergroepen tegelijk. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af, gevolgd door totale ontspanning.

Wendy over zwemmen met fibromyalgie
“Het fijne van deze les is dat je zelf bepaalt hoe zwaar je de les maakt. We krijgen tips over hoe je intensiever, of juist rustiger mee kunt doen op ‘pilates gebaseerde’ oefeningen. Voor de groep staat Caroline die elke les weer met een gulle lach iets vernieuwends brengt, met een lekker achtergrondmuziekje erbij.”

Fibromyalgie zwemmen is een behandelvorm binnen de reguliere fysiotherapie. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Gratis proefles meedoen?

Wil jij een gratis proefles zwemmen met fibromyalgie meedoen? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina. Deze groepsles wordt gegeven in Breda, Dongen en Raamsdonksveer.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.