Zwanger en Fit programma

Een zwangerschap eist ontzettend veel van je lichaam en daarom is het extra belangrijk om tijdens je zwangerschap lichamelijk fit te blijven. Om je hierbij te helpen, biedt Fysiomore een uniek 15 weken programma aan: Zwanger en Fit!

Wil je je aanmelden voor het Zwanger en Fit programma? Laat dan via onderstaand contactformulier je gegevens achter. Een van onze fysiotherapeuten neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een intake in te plannen.

  Heb je een kraampakket bij je zorgverzekeraar?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  zwanger en fit

  Tijden en locaties Zwanger & Fit
  Breda
  Donderdag:
  19:00 – 19:45 uur (groep 1)
  20:30 – 21:15 uur (groep 2)

  Oosterhout
  Dinsdag:
  19:00 – 19:45 uur

  Raamsdonksveer
  Donderdag:
  19:45 – 20:30 uur

  Waar helpt Zwanger en Fit bij?

  ✓ Behoud en/of herstel van de algemene fitheid
  ✓ Langer mobiel, werkzaam en zelfredzaam blijven
  ✓ Aandacht voor je houding en beweging
  ✓ Verminderen en voorkomen van bekkenpijn en bekkenbodemproblemen
  ✓ Positief gevoel ontwikkelingen tijdens de zwangerschap
  ✓ Leuk contact met medecursisten en moeders in spé
  ✓ Sneller herstel na de bevalling

  Praktische details Zwanger en Fit

  ✓ Onder begeleiding van een fysiotherapeut, voedingscoach en zwangerschapsexpert
  ✓ Lessen in de yogazaal en het verwarmde zwembad
  ✓ Maximaal 12 deelnemers per groep
  ✓ 15 weken programma
  ✓ Start met persoonlijke intake
  ✓ Behandeling van theorie waardoor je goed voorbereid kan bevallen
  ✓ Inclusief voorlichtingsavond voor je partner en screening van de baby na de cursus
  ✓ Afhankelijk van je aanvullende verzekering wordt deze cursus volledig vergoed

  *Na afloop van de cursus kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Ben je niet aanvullend verzekerd, dan kost de cursus € 225,-.

  Zwangerschapsexpert Marjo Schrauwen

  Naast de wekelijkse groepsbijeenkomsten onder begeleiding van de fysiotherapeut, word je tijdens de cursus ook bijgestaan door zwangerschapsexpert (Doula) Marjo Schrauwen.

  In week 1 legt ze precies uit wat je tijdens je zwangerschap allemaal kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.

  In week 10 van de cursus geeft ze een voorlichting aan jou en je partner over de bevalling. Ze legt dan precies uit wat je samen kunt verwachten, welke voorbereidingen je kunt treffen en wat je partner tijdens de bevalling voor je kan betekenen.

  Voedingscoach Anouk

  In week 5 van de cursus geeft diëtiste Anouk van Londen een voorlichting over gezonde voeding tijdens je zwangerschap. De volgende thema’s komen aan bod:

  ✓ Welke producten zijn niet goed?
  ✓ Welke producten zijn juist goed?
  ✓ Wat is zwangerschapsdiabetes?
  ✓ Borstvoeding en gezonde voeding
  ✓ Hoe word ik weer een ‘fitte’ mama?

  “Ik heb veel aan de Zwanger & Fit cursus gehad! 1 keer per week in het zwembad oefeningen doen was heel fijn! Ik kijk er heel positief op terug en mocht er nog een kindje komen dan ben ik er weer bij!”
  Fenneke - Breda
  “Hele goede ervaring met de Zwanger & Fit lessen van Fysiomore. Duidelijke uitleg, fijne oefeningen en vooral heel erg fijn om in het zwembad te sporten. Hierdoor lukte het om tot het laatst toe te sporten. Daarnaast erg leuk om op deze manier contact te hebben met andere zwangere vrouwen!”
  Merel - Breda
  “De Zwanger&Fit lessen waren fijn om in beweging te blijven tijdens de zwangerschap. Bij de oefeningen die we kregen in het begin werd goed naar gekeken hoever je was in de zwangerschap en of ze niet te zwaar waren. Echt een aanrader om nog in beweging te zijn tijdens de zwangerschap, wat je kan doen tot in de laatste weken!”
  Noortje - Breda
  “Super veel aan de cursus gehad, ik stroomde later pas in en toch nam Cynthia alle tijd voor mij om alle handige theorie door te nemen. Het zwemmen was heerlijk ontspannend met de kleine in de buik.”
  Joany - Breda