fysiotherapie in het water

De voordelen van hydrotherapie; fysiotherapie in het water

Het unieke aan Fysiotherapie bij Fysiomore is dat we gebruik maken van de zwembaden van Arendse health club. Hier helpen we patiënten met fysiotherapie in het water, ook wel hydrotherapie genoemd. Persoonlijk vind ik dit een erg fijne manier van therapie geven, vandaar dat ik er graag wat meer over vertel.

Hoe werkt hydrotherapie?
Het warme water van het zwembad zorgt ervoor dat je met hydrotherapie wat meer ontspannen oefeningen kunt doen. Door de ‘opwaartse druk’ van het water is het zo dat je makkelijker bewegingen kunt maken.

Niet alleen bewegen wordt makkelijker, maar je lichaam wordt ook een stuk stabieler. Stabiliteitsoefeningen die ‘op het droge’ soms niet altijd even makkelijk/mogelijk zijn kunnen we hierdoor in het water vaak wel. Lang op een been staan wordt dan bijvoorbeeld ineens een stuk makkelijker.

Volgens verschillende onderzoeken binnen de fysiotherapie is er gebleken dat therapie in het water een positief effect heeft op de gezondheid.

Voor wie is hydrotherapie geschikt?
Hydrotherapie is eigenlijk voor iedereen geschikt, van jong tot oud. Of je nu chronische klachten hebt, of moet revalideren aan je schouder na een val, het kan allemaal! Je hoeft zeker geen waterrat te zijn, voor iedereen zijn er gerichte oefeningen met opbouw naar vooraf opgestelde doelen.

Ook kinderen die moeite hebben met zwemmen kunnen bij mij terecht. Met hydrotherapie help ik ze over hun zwemangst te komen of help ik ze met motorische problemen.

Revalideren in het water
Je kunt met de volgende klachten revalideren in het water:

• Orthopedische klachten (nieuwe knie, heup)
• Reuma
• COPD
• Fibromyalgie
• Osteoporose (botontkalking)
• Slijtage/ Artrose klachten
• Kinderen met motorische achterstand
• Aandoening aan het zenuwstelsel

Hydrotherapie in groepsvorm
Mijn collega’s en ik geven ook hydrotherapie in groepsvorm. Dit is natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid, maar ook omdat men daardoor elkaar kan motiveren om het maximale eruit te halen. Deze groepen worden geselecteerd op mensen met vergelijkbare aandoeningen en bestaan uit ongeveer 3 à 4 personen. Zo krijgt iedereen toch voldoende persoonlijke aandacht.

Interesse in hydrotherapie?
Nieuwsgierig geworden naar hydrotherapie? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met mij of een van mijn collega’s. Hydrotherapie wordt gegeven in Breda, Dongen, Oosterhout en Raamsdonksveer.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.