Met begeleiding van Voedingscoach Amanda ben ik al 15.3 kilo afgevallen!

Emile - Breda

Emile wilde afvallen, maar zijn voedingspatroon was vooral chaotisch. Maar met begeleiding van Voedingscoach Amanda is hij al 15.3 kilo afgevallen! We vroegen Emile naar zijn ervaring met de voedingsbegeleiding binnen Fysiomore!

Wat was/is je specifieke doel?
Na bijna een gewicht te hebben bereikt van 150 kg tijdens de zoveelste lockdown, vond ik het wel tijd voor verandering. Ik ben eerst zelf aan de slag gegaan en na van alles geprobeerd te hebben stagneerde het afvallen rond de 130 kg. In november 2021 heb ik besloten om door te pakken en begeleiding te zoeken om verder af te vallen en weer gezond te worden.

Wat heeft de voedingsbegeleiding (tot nu) je gebracht?
Toen ik in november bij Amanda kwam woog ik 129,2 kg en was mijn voedingspatroon vooral chaotisch. Wegens drukte was koken een lage prioriteit geworden, en was het vooral makkelijk en snel (lees ongezond). Amanda heeft toen een gemakkelijk schema gemaakt wat voor mij goed te volgen is en dat vooral de willekeur in structuur heeft veranderd.

Wat heeft onze voedingscoach toegevoegd aan het behalen van jouw doelstelling?
Amanda heeft echt gekeken naar wat mijn situatie was, en waar de meeste winst viel te behalen. Doordat dit vervolgens zo goed in te passen was in mijn dagelijks leven, is het afvallen tot nu toe makkelijk vol te houden. Het is ook geen dieet maar echt een verandering in mijn levensstijl.

Wat vind je fijn aan de samenwerking tussen jou en onze voedingscoach?
Het is prettig om iemand achter je te hebben staan die verstand van zaken heeft. Je kunt ergens met je vragen terecht, maar het is eigenlijk vooral gezellig. Iedere 5 weken hebben we een afspraak en een weegmoment staan. Dit moment zorgt er voor dat ik tussen die periodes bewuster bezig ben. Het is ook altijd erg motiverend om te zien dat ik dan weer ben afgevallen.

Wil je nog iets kwijt?
Het afvallen heeft mij al veel voordelen gebracht, ik voel me fitter, heb meer energie en ik slaap beter. Er is echter wel 1 nadeel, mijn kleding is allemaal te ruim geworden. Op het moment van schrijven weeg ik namelijk 113,9 kg, met begeleiding van Amanda ben ik 15,3 kg afgevallen. Maar als je nog een stukje verder terug kijkt naar het voorjaar van 2021 tot nu, ben ik al ruim 35 kg afgevallen. Al heel wat kleding eraf dus!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.