Gezond recept: speculaas havermout met banaan!

Gezond recept van onze voedingscoach: Snelle speculaas havermout met banaan!

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine rijpe banaan
  • 50 gram havermout
  • 1 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. vanille aroma
  • 150 ml amandelmelk
  • 50 ml water
  • 1 dessertlepel pindakaas

Zo maak je het klaar

1. Prak de helft van de banaan.
2. Neem een schaal die groot genoeg is, zodat de havermout niet overkookt in de magnetron.
3. Meng de geprakte banaan samen met de havermout, speculaaskruiden, vanille aroma, amandelmelk en water tot een geheel in de schaal.
4. Plaats de schaal in de magnetron en stel deze in op maximaal vermogen voor 2:30 minuten (let op: iedere magnetron is anders).
5. Hou de havermout goed in de gaten. Zodra deze bol staat of de havermout tot aan de rand van het schaaltje komt, is deze klaar en kan je het uit de magnetron halen (Pas op! Is warm!).
6. Voeg voor de gewenste consistentie eventueel extra water of amandelmelk toe.
7. Snijd het overige deel van de banaan in plakjes en verdeel over de havermout.
8. Strooi naar behoefte extra speculaaskruiden over het geheel.
9. Top de havermout af met pindakaas.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.