De Skully Care

Vanaf 1995 is wereldwijd een preventie programma gestart om wiegendood te verminderen. Het belangrijkste advies daarin: leg je kind te slapen op de rug! Sindsdien is er gelukkig een grote afname van wiegendood. Echter, er ontstond tegelijkertijd een flinke toename van scheve hoofdjes en/of afplatting van het achterhoofd. Om u en uw baby te helpen werken we met de innovatieve Skully Care meetapparatuur.

Skully Care helpt bij het meten, volgen en adviseren van baby’s met een afplatting van het hoofdje.

De Skully Care app
De Skully Care app wil de zorg voor baby’s die een schedeldeformatie ontwikkelen verbeteren. De app is uitgebreid getest in de praktijk en wordt ingezet als diagnostisch instrument bij baby’s. Het instrument is wetenschappelijk bewezen door het UMCU en Hogeschool Utrecht.

Circa 15% van de baby’s ontwikkelt sinds het anti-wiegendoodbeleid (slapen op de rug) in het eerste levensjaar een voorkeurshouding en schedeldeformatie. Dit zijn jaarlijks zo’n 25.000 baby’s, alleen al in Nederland, waarvan een groot deel (ca 90%) wordt behandeld door kinderfysiotherapeuten. De app maakt snelle en betrouwbare detectie van de mate van schedeldeformatie mogelijk, betrekt de ouder bij de behandeling door delen van advies en motorische video-oefeningen.

Hoe werkt het?

Aan de hand van deze meting en uitslag kunnen we de mate van afplatting weergeven, advies geven en de prognose voor de toekomst aangeven. Sommige kinderen hebben een ernstige aandoening waarvoor ze baat hebben bij een behandeling door een kinderfysiotherapeut.

Vragen over de Skully Care?

Heb jij vragen over de Skully Care? Laat je contactgegevens achter via onderstaand formulier, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op!

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.