Afspraak maken voor Shockwave Therapie?

Ben je benieuwd of shockwave therapie de oplossing voor je klachten is? Maak dan eens een afspraak met onze specialist. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Innoverende vorm van pijnbehandeling

  Shockwave therapie, ofwel ESWT wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in pijnbehandeling. Met shockwave therapie kan de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Dit heeft te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het lichaam, zonder medicatie of chirurgie.

  Hoe werkt shockwave therapie?

  Shockwave therapie wordt uitgevoerd met geluidsgolven met hoge energie. Onze fysiotherapeut bedient een apparaat met een soort stift of bol waar deze geluidsgolven uit komen. Dit zorgt ervoor dat het aangetaste peesweefsel wordt geprikkeld waardoor een genezingsreactie in gang wordt gezet.

  Snel resultaat met shockwave therapie

  Na enkele behandelsessies worden al succesvolle resultaten bereikt en voordat je met een traject start, wordt door de fysiotherapeut duidelijk besproken hoeveel behandelingen ongeveer nodig zijn. Gemiddeld zijn er 5 – 9 behandelingen nodig voor een positief resultaat.

  Geschikt voor:

  ✔ Chronische elleboogpijn (tennisarm/golfelleboog)
  ✔ Pijn rond de knieschijf (jumpersknee)
  ✔ Pijn aan de achillespees (ontsteking)
  ✔ Hielspoor
  ✔ Slijmbeursontstekingen
  ✔ Schouderklachten
  ✔ Andere vormen van peesontstekingen