Schrijftherapie voor kinderen
Gegeven door de kinderfysiotherapeut

Ben jij benieuwd of onze kinderfysiotherapeut jouw kind kan helpen met schrijftherapie? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  schrijftherapie

  Onze kinderfysiotherapeut kan helpen!

  Nu de scholen weer open zijn, kunnen veel kinderen problemen ervaren met schrijven. Tijdens de schoolsluiting hebben de meeste kinderen online lessen bijgewoond en hun taken online gemaakt. Deze taken zullen veelal gedaan zijn op een pc en/of Ipad. Dit gaat ten koste van de schrijftechniek. Zo kan het voorkomen dat uw kind moeite heeft met schrijven of dat het handschrift slecht leesbaar wordt. Onze kinderfysiotherapeuten helpen kinderen met verschillende problemen.

  In de kleuterklas beginnen kinderen met voorbereidend schrijven door te kleuren, te tekenen en vormen en letters te maken. In groep 3 begint het échte schrijven wat in hogere groepen uitgebreid wordt.

  Wanneer kan schrijftherapie helpen?

  Het kan voorkomen dat het schrijven niet zonder problemen verloopt bij uw kind en extra hulp aangeraden is. Volgende punten kunnen een reden zijn om hulp in te schakelen van een kinderfysiotherapeut:
  · Het schrijven heeft pijn- en/of vermoeidheidsklachten.
  · Het lukt motorisch niet om een pen goed vast te houden.
  · Het schrijven gaat niet vloeiend genoeg.
  · Het schrift is onleesbaar, slordig en/of onregelmatig.
  · Het lukt niet om vormen, letters en/of verbindingen op de juiste manier te maken.
  · Het schrijftempo is te traag.

  Aan de hand van het probleem en de hulpvraag zal de kinderfysiotherapeut onderzoek verrichten naar de oorzaak en een behandelplan opstellen.

  Het schrijven wordt geoefend op een leuke en creatieve manier met positieve feedback. Er wordt goed overlegd met de leerkracht. De therapie wordt aangepast aan de schrijfmethode van school zodat er een goede transfer plaats kan vinden met de schoolse vaardigheden. Daarbij zal gekeken worden naar hulpmiddelen en tips en tricks voor onder andere op school. Door middel van onze therapie laten we het kind inzien dat schrijven nuttig én leuk is!