kinderfysiotherapie

Schrijftherapie voor kinderen door de kinderfysiotherapeut

Onze kinderfysiotherapeut Marita kan uw kind helpen met schrijftherapie!

Nu de scholen tijdelijk gesloten zijn vanwege de Corona maatregelen zullen veel kinderen online lessen bijwonen en hun taken online gaan maken. Deze taken zullen veelal gedaan worden op een pc en/of Ipad. Dit gaat ten koste van de schrijftechniek. Zo kan het voorkomen dat uw kind moeite heeft met schrijven of dat het handschrift slecht leesbaar wordt. Onze kinderfysiotherapeuten helpen kinderen met verschillende problemen.

In de kleuterklas beginnen kinderen met voorbereidend schrijven door te kleuren, te tekenen en vormen en letters te maken. In groep 3 begint het échte schrijven wat in hogere groepen uitgebreid wordt.

Het kan voorkomen dat het schrijven niet zonder problemen verloopt bij uw kind en extra hulp aangeraden is. Volgende punten kunnen een reden zijn om hulp in te schakelen van een kinderfysiotherapeut:
· Het schrijven heeft pijn- en/of vermoeidheidsklachten.
· Het lukt motorisch niet om een pen goed vast te houden.
· Het schrijven gaat niet vloeiend genoeg.
· Het schrift is onleesbaar, slordig en/of onregelmatig.
· Het lukt niet om vormen, letters en/of verbindingen op de juiste manier te maken.
· Het schrijftempo is te traag.

Aan de hand van het probleem en de hulpvraag zal de kinderfysiotherapeut onderzoek verrichten naar de oorzaak en een behandelplan opstellen.

Het schrijven wordt geoefend op een leuke en creatieve manier met positieve feedback. Er wordt goed overlegd met de leerkracht. De therapie wordt aangepast aan de schrijfmethode van school zodat er een goede transfer plaats kan vinden met de schoolse vaardigheden. Daarbij zal gekeken worden naar hulpmiddelen en tips en tricks voor onder andere op school. Door middel van onze therapie laten we het kind inzien dat schrijven nuttig én leuk is!

Benieuwd geworden naar wat de kinderfysiotherapeut voor uw kind kan doen? Bekijk hier de mogelijkheden!