Marathon loper

Van rugklachten naar het lopen van een halve marathon

Een aantal weken geleden heb ik een blog geplaatst over het trainen op de DAVID Spine apparatuur. Ik ben toen gestart met een speciaal rugplan traject vanwege lage rugklachten waar ik al een paar jaar mee liep.

Ik train nu precies 12 weken op deze apparatuur, een traject waarin ik begeleid ben door fysiotherapeuten van Fysiomore. Het traject bestond uit zelfstandig trainen, 2/3 x per week op de DAVID Spine appratuur en in mijn geval 1x per 4 weken een fysiotherapiebehandeling.

Hoe ik dit heb ervaren?
Voor mij is het als sportinstructeur, groepslesdocent en zwemdocent vaak zo dat ik met verschillende bewegingsvormen in aanraking kom. Het traject moet daarom goed afgestemd zijn op mijn werksituatie, en daar ben ik goed in geholpen.

Ik werd zelfverzekerder in het bewegen, en ik boekte al snel vooruitgang. Ik kreeg een betere bewegingsuitslag (ROM), gewichten gingen aangepast omhoog en ik voelde mijn onderrug sterker worden met de week.

Het ging zelfs zo snel al zoveel beter op werkvlak en mijn hobby hardlopen, dat ik mezelf heb durven in te schrijven voor een halve marathon (21,4 KM). Dit was er niet zo maar eentje, maar die van Egmond aan Zee. Deze halve marathon bestaat uit 7 km strand, 7 km duinen en 7,4 km aan bospaden en straatjes.

Wat een tijd terug nog een onhaalbaar doel leek, werd een uitdaging. Die uitdaging werd opeens een doel, en dit doel resulteerde in een tijd van 02.09.00 uur! Een tijd waar ik trots op ben! En het allerbelangrijkste… ik heb mezelf pijnvrij kunnen voorbereiden en de finish gehaald.

Marathon deelnemerHet hele David Spine traject heeft mij weer vertrouwen gegeven in mijn eigen lichaam en onderrug. Natuurlijk moet ik wel door blijven trainen en ook op tijd mijn rust pakken. Het heeft voor mij een enorme meerwaarde gehad en ik wil dan ook iedereen bedankten die mij heeft geholpen. Van de fysiotherapeuten van Fysiomore, tot de beweegcoaches van Arendse health club en mijn loopmaatjes.

Succes en tot snel !

Groeten, Pim