rugonderzoek

Rugcheck met de Medimouse bij Fysiomore

Wat is een Rugcheck?

Heb je last van je rug maar weet je niet precies wat deze klachten inhouden of waar ze vandaan komen? Met behulp van de Rugcheck onderzoekt onze fysiotherapeut de probleemgebieden in je rug. Tijdens de Rugcheck stellen wij vragen en maken wij een scan van de wervels in de rug. De gegevens van de scan komen meteen op de computer en geeft middels een animatie mogelijke problemengebieden in je rug weer. Op deze manier krijgen wij inzicht in het functioneren van je rug en kunnen we je een passend advies geven!

rugcheck

Hoe werkt de rugscan?

Het Rugconsult bestaat uit een rugscan met behulp van de Medimouse. De Medimouse is een apparaat om de beweeglijkheid van de rug in kaart te brengen. Tijdens het rechtop staan, het voorover buigen en het achteroverbuigen van de wervelkolom wordt de Medimouse over de wervels bewogen. De meetgegevens gaan naar een computer waar een animatie gemaakt wordt van je wervelkolom. Het doel is om samen met jouw verhaal en eventuele aanvullende testen een goede indruk te krijgen van het funtioneren van je rug. Door het verzamelen van alle gegevens kunnen we conclusies trekken om een goed therapieplan samen te stellen en een oplossing voor je rugklachten aan te reiken.

Na de Rugcheck

Door de informatie uit het vraaggesprek, de Medimouse en de eventuele aanvullende testen te combineren zoekt de fysiotherapeut naar de oorzaak van je klachten. Hieruit volgt dan een advies en eventueel behandelplan. De Medimouse is geen vervanging voor de traditionele technieken zoals een Röntgenfoto en MRI maar een aanvulling in het onderzoek naar rugklachten. Door de Rugcheck kunnen mogelijke oorzaken van je rugklachten aan het licht komen waar wij een passende oplossing voor bieden.

De uitkomst van de Rugscan is geheel vrijblijvend en het is aan jou of je ervoor kiest om eventuele behandelingen te volgen.

Meld je nu aan voor een Rugcheck

Wil jij jezelf aanmelden voor een Rugcheck? Laat dan je gegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de Rugscan in te plannen.

  Hoeveel pijn heb je nu?

  Hoe erg was de pijn die je had in de afgelopen week?

  Heb je last van terugkerende klachten?

  JaNee

  Jouw gegevens:

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Tags