Benieuwd geworden naar onze Recovery Room?

Laat nu je gegevens achter via onderstaand contactformulier. Een van onze collega’s neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  recovery room breda

  Recovery Room Breda

  Op onze locatie in Breda is een exclusieve Recovery Room aanwezig.
  Wij zijn de 2de praktijk in Nederland met deze speciaal ontworpen recovery room.

  In samenwerking met Amplify zijn wij instaat om wel topsporters (preventie) als patiënten die dienen te revalideren optimaal te begeleiden.
  De volgende innovatie technieken zijn in de Recovery Room aanwezig:

  1. Compex 8.0
  De Compex is een nieuwe innovatie voor het behandelen van overbelasting klachten, spierkneuzingen na een voorste kruisband operatie, ook stimuleert het de bloedsomloop. De Compex wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, dit kan preventief zijn of om snel pijn te verminderen. Het apparaat is zeer geschikt voor bijvoorbeeld voetballers die een hamstring blessure hebben of een spiercontusie hebben gekregen tijdens een wedstrijd.

  2. Game ready
  RICE (Rest, Ice, Compression and Elevation) is een bewezen methode voor revalidatie en behandeling. Game ready biedt regelbare koudetherapie en cyclische compressie in één systeem. Zo zijn twee gecompliceerde methodes eenvoudig toe te passen. Het Game Ready-systeem is een effectief hulpmiddel bij het behandelen van postchirurgische en acute blessures waarvoor koeling en compressie worden voorgeschreven.

  3. Normatec
  Het NormaTec® recovery systeem is ontworpen door Dr. Laura F. Jacobs. Tijdens haar research naar het optimale toestel voor drainage, ontdekte ze de Pulse technologie. Een golfvormig massapatroon dat drie verschillende massagetechnieken combineert.

  Dit unieke massagepatroon verwijderd afvalstoffen en stimuleert de bloedcirculatie. Een succesvolle combinatie die resulteert in een sneller herstel.

  4. Andullatietherapie
  Gedurende de andullatie behandeling, die zo’n 15 tot 30 minuten duurt, ervaar je zowel warmte via infraroodstraling, als pulserende, ontspennende trillingen in het lichaam. Infrarood warmte verbetert de bloedsomloop en wordt daarom sinds vele jaren toegepast in de medische wereld. Infrarood bestrijdt tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij sporters. De overdracht van de trillingen naar de lichaamsorganen gebeurt via een proces dat ‘resonantie’ heet.

  Daarnaast zijn er extra behandelinterventies aanwezig zoals: hypervolt, flowfeet, flowpillow en foamrollers

  recovery room breda