Wat doet een osteopaat?

Ervaar je bewegingsbeperkingen? Met osteopathie helpen we je om deze klachten te verminderen!

Bewegingsbeperkingen zijn een van de hoofdzaken die wij behandelen. Denk hierbij aan je hoofd, nek, romp, ledematen maar ook de organen.

Hierbij hebben we twee specialisaties: enerzijds het direct oplossen van bewegingsbeperkingen zoals bij lage rugpijn, nekpijn en hoofdpijn. Anderzijds het oplossen van bewegingsbeperkingen in het menselijk lichaam waardoor klachten van het longsysteem en/of darmstelsel worden veroorzaakt zoals kortademigheid, hyperventilatie, moeilijk slikken en darmproblemen.

Daarnaast hebben wij een sterke affiniteit met stress gerelateerde klachten. Hierbij kan je denken aan klachten in de buikstreek, tandenknarsen, spanningshoofdpijn, hyperventilatie en angstaanvallen.

Wat kan je verwachten van een behandeling?

Tijdens de behandeling kan je gewoon je kleding aanhouden. Het is voor jezelf en voor de osteopaat fijn als je zo los mogelijk zittende kleding draagt. De osteopaat probeert dan in zo min mogelijk behandelingen jouw lichaam weer in balans te krijgen. Hierbij worden vastzittende weefsels met de handen losgemaakt waardoor er afvalstoffen in het lichaam vrijkomen. De bijwerkingen die je kan ervaren na de behandeling osteopathie, verdwijnen meestal binnen 24 uur, al hoef je je geen zorgen te maken als dit langer duurt. Vaak raden wij onderhoudsbehandelingen aan om de 3 à 4 maanden indien nodig.

✓ Na 1 tot 3 behandelingen resultaat
✓ Zachte technieken
✓ Vaak verbeterde slaap en stoelgang

Neem contact met ons op

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  “"We zijn gestart met EPTE Therapie en na 9 behandelingen stond ik op donderdagochtend op zonder pijn. Dat ik nog weet welke dag het was, zegt wel wat over wat voor bijzondere ervaring dit voor mij was."”
  Jacqueline - Tilburg
  “"Ik heb al lange tijd last van klachten aan mijn achillespezen, maar inmiddels kan ik dankzij EPTE Therapie weer dansen. Ik ben heel erg blij met deze therapie, bedankt Marcel!"”
  Mevr. Tieman - Breda