Wat is medical taping?

Jaren geleden werd door veel fysiotherapeuten een stugge tape gebruikt om de bewegingsvrijheid van spieren en gewrichten te beperken. Echter had dit niet het gewenste effect en daarom werd er op zoek gegaan naar een tape die lijkt op de menselijke huid, met als resultaat medical tape.

Deze tape maakte het mogelijk om lichamelijke functies te verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten te ondersteunen, zonder het lichaam te beperken in haar bewegingsmogelijkheden. De afgelopen jaren is medical taping steeds populairder geworden en ook bij Fysiomore zijn we voorstander van medical taping.

Wanneer wordt medical taping toegepast?

Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. Zo kun je slappe spieren weer op spanning brengen, maar ook gespannen spieren rust geven. In de sportwereld wordt het vaak gebruikt tegen sportblessures. Zo kun je medical taping gebruiken voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting en voor het ondersteunen van je gewrichten.

Verder kan medical taping gebruikt worden om pijn te verminderen, een verkeerde houding te corrigeren en de bloedcirculatie te verbeteren.

Medical taping bij hooikoortsklachten

In sommige gevallen wordt medical taping gebruikt om hooikoortsklachten tegen te gaan. Door de tape op een bepaalde manier aan te brengen krijgt het bloedcirculatiesysteem meer ruimte om zijn werk te doen. Tevens worden de luchtwegen vrijer, zodat het benauwde gevoel geminimaliseerd wordt.

In de praktijk blijkt dat 84% van de getapede mensen een vermindering van de hooikoortsklachten ervaart.

Hoe lang gaat medical tape mee?

Medical tape blijft ongeveer 4 tot 10 dagen zitten, afhankelijk van de gebruikte techniek. Als je ingetapet bent kun je in principe alles doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen. De tape is zo ontworpen dat het ademt en vocht afvoert, dus het veroorzaakt geen weke huid onder de tape. Uiteraard is het zo, dat intensief gebruik de duur verkort.

Medical Taping is een behandelvorm binnen de reguliere fysiotherapie. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Afspraak maken voor medical taping?

Heb je last van een van bovenstaande klachten of hooikoorts? Maak dan snel een afspraak op een van onze vestigingen voor medical taping.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.