uche ike

Uche Ike

Algemeen fysiotherapeut
u.ike@fysiomore.nl

Wie is Uche?
Ik ben Uche, 25jaar oud en woon in Tilburg.
In 2018 ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie, welke ik nu heb afgerond.

Wat is jouw achtergrond?
Vroeger wilde ik leraar worden en daarom heb ik toen ik van de middelbare school afkwam de opleiding onderwijsassistent afgemaakt. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat ik met jongeren/mensen werken super tof vond, maar dat het onderwijs niet de setting was waarbinnen ik met deze doelgroep wilde werken. De opleiding tot onderwijsassistent heeft mij een hoop kennis en sociale vaardigheden aangeleerd met betrekking tot het werken met mensen. Deze kennis benut ik nu om het vak als fysiotherapeut zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Wat is jouw specialiteit binnen de fysiotherapie?
Sport heeft mij altijd aangetrokken. In mijn jeugd heb ik veel verschillende sporten beoefend waarvan voetbal de belangrijkste was. Het voetballen heeft mij een hoop plezier, maar ook een hoop (kleine) blessures gebracht. Hierdoor is mijn interesse voor sportrevalidatie het grootst. Door mijn rijke verleden aan het beoefenen van verschillende sporten, ben ik van mening dat ik de actieve revalidatie met leuke functionele oefeningen kan aanvullen.

Leuk om over Uche te weten…
Biertje? “Ja lekker!”.
Ik vind het leuk om in het weekend met vrienden en/of mijn vriendin een (klein) drankje te doen, maar ik ben ook zeker niet vies van de wat ‘grotere’ drankjes. Verder vind ik het heerlijk om naar de sportschool te gaan, omdat ik daar lekker mijn energie kwijt kan zonder dat ik rekening hoef te houden met iemand anders tijdschema.