Kim fysiotherapeut

Kim Wurm

Kwaliteitsmanager
Algemeen fysiotherapeut
Kinderfysiotherapeut
Kinderbekkenfysiotherapeut
k.wurm@fysiomore.nl
BIG-nummer 59911542904
Mijn specialisaties

✔ Algemeen fysiotherapeut
✔ Kinderfysiotherapeut
✔ Kinderbekkenfysiotherapeut
✔ Schedelomtrek meting bij baby’s
✔ Neurologische problemen
✔ Hydrotherapie
✔ Echografie
✔ Schrijftherapie
✔ ESWT/Shockwave therapie
✔ Dry Needling

Wie is Kim?
Mijn naam is Kim Wurm, ik ben 37 jaar en woon in Breda. Binnen Fysiomore ben ik sinds juli 2009 werkzaam als kinderfysiotherapeute in Breda.

Wat is mijn achtergrond?
Na het VWO heb ik ervoor gekozen om fysiotherapie te gaan studeren bij Avans Hogeschool in Breda waarvan ik in 2009 ben afgestudeerd. Door mijn passie om kinderen te helpen bij hun bewegingsontwikkeling ben ik direct door gegaan met de 4-jarige Master opleiding Kinderfysiotherapie, waarvan ik in 2013 ben afgestudeerd. Daarnaast ben ik in 2015 afgestudeerd aan de SOMT waar ik de master kinderbekkenfysiotherapie heb gevolgd.

Wat is mijn specialiteit?
Als kinderfysiotherapeute ben ik gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling vanaf de geboorte tot 18 jaar. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het verhelpen van een afgeplat hoofdje bij een baby als gevolg van een voorkeurshouding, een vertraagde ontwikkeling vanwege vroeggeboorte of een bijzondere motoriek zoals alleen willen billenschuiven of tenenlopen.

Daarnaast help ik kinderen bij bijvoorbeeld het leren fietsen, leesbaar te schrijven, het zwemdiploma te behalen, evenwichtsproblemen en bij een houterige/onhandige motoriek.

Als kinderbekkenfysiotherapeute heb ik me extra gespecialiseerd in het behandelen van kinderen die problemen ervaren bij het zindelijk worden zoals urine- en ontlastingsverlies, bedplassen, obstipatie en alles in de luier willen ontlasten. Het nauw samenwerken met ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, artsen, logopedisten etc. hoort hier ook bij.

Leuk om over Kim te weten…
Volgend jaar start ik met een nieuwe specialisatie in het onderzoeken en behandelen van rugproblemen bij kinderen. Naast mijn werkzaamheden als kinderfysiotherapeute bij Fysiomore ben ik ook moeder van 2 jongens en 1 meisje die me lekker bezig weten te houden.