Debby Joannes

Debby Joannes

Orthomoleculair Therapeut
debby@fitmetdeb.nl
Hoi, ik ben Debby

Wie is Debby?
Voeding en kruiden zijn er bij me ‘met de paplepel ingegoten’. Op jonge leeftijd leerde ik hier de krachten al van kennen en ik ben dan ook al jaren vol enthousiasme met voeding en lifestyle bezig. Het enthousiasme is alleen nog maar meer gegroeid en het is mijn passie geworden door mijn velen reizen en aanrakingen met verschillende culturen en voedings- en levenswijzen.

Wat is jouw achtergrond?
Ik heb rechten gestudeerd en ben daarna als stewardess gaan werken, eerst bij Emirates Airlines (gestationeerd in Dubai), daarna bij KLM. Ik vond het een fantastische baan, veel van de wereld gezien en veel contact gehad met mensen. Beter kon niet! In die jaren ‘in de lucht’ heb ik lange tijd op onregelmatige tijden gewerkt. Het nadeel daarvan was het feit dat ik weinig slaap en eetritme had. Ik voelde dat ik daarom veel meer behoefte kreeg aan extra gezondheid omdat mijn lichaam dat wel kon gebruiken. Met behulp van voeding, beweging in combinatie met goede supplementen heeft mijn gezondheid een enorme boost gekregen en ik voelde me dan ook energieker dan ooit! Dit fitte, positieve gevoel – dat je met een andere leefwijze, voeding, suppletie je een totaal ander mens kan voelen – wat onwerkelijk klinkt soms gunde ik iedereen. Ik wilde dit dan ook graag met anderen delen en daarom ben ik orthomoleculaire therapie gaan studeren.

Wat is jouw specialisme?
Epigenetische orthomoleculaire therapie. Dat wil zeggen dat ik inzicht heb in de verschillende biochemische processen in het lichaam, een gerichte interventie inzet om het zelf genezend vermogen van het lichaam te bevorderen en om klachten/ziekteprocessen te voorkomen of te herstellen.

Leuk om over Debby te weten…
Ik ben dol op sporten en reizen!