Corien de Wit

Corien de Wit

Stagiaire fysiotherapie

Wie is Corien?
Mijn naam is Corien de Wit en ik ben 21 jaar oud. Sinds een halfjaar ben ik woonachtig in Breda, omdat ik hier de minor Kinderfysiotherapie aan Avans Hogeschool heb gevolgd. Oorspronkelijk kom ik van het eiland Goeree-Overflakkee bij Zuid-Holland vandaan.

Welke opleiding volg je?
Op het moment zit ik in het laatste jaar van de bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Dit betekent dan ook dat deze stage bij de praktijk in Breda onderdeel is van mijn afstuderen.

Wat wil je graag gaan leren bij Fysiomore
Als fysiotherapeute wil ik graag mensen te hulp staan en kunnen begeleiden met de klachten die zij ervaren. Hierbij zal ik kijken naar de klachten die men ervaart en de aard van deze klachten. Daarnaast zal ik meer te weten willen komen over de cliënt zelf, waardoor ik ook het persoonlijke aspect mee zal nemen in de behandeling. Hierdoor kan ik in samenspraak met de cliënt een behandeling vormgeven waar rekening wordt gehouden met alle aspecten die invloed kunnen hebben op het gezondheidsprobleem, zodat deze aansluit op zijn/haar behoeften.

Ik hoop dat Fysiomore mij kan leren om meer kennis op te doen over de gezondheidsproblemen en blessures die zich voor kunnen doen. Wanneer ik deze kennis meer onder controle heb, zal ik beter in staat zijn om mensen deze passende zorg te kunnen aanbieden.

Leuk om over Corien te weten
In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke amateur voetbalster in de damesselectie van De Jonge Spartaan in Middelharnis, zowel in het veld als naast het veld. Daarnaast ben ik werkzaam in de horeca en in een magazijn. Ook ben ik muzikaal en heb ik vroeger saxofoon gespeeld.
Ik houd er dus van om nieuwe dingen te proberen en sta open voor deze nieuwe inzichten, om mijzelf te kunnen ontwikkelen.