amanda ligt

Amanda Ligt

Diëtiste
a.ligt@fysiomore.nl
KP-nummer 19106383189

Wie is Amanda?
Ik ben Amanda Ligt, 23 jaar en ik woon in Dordrecht. Ik ben sinds november 2021 werkzaam bij Fysiomore. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden, maar houd ik ook van lekker eten en drankjes doen met vrienden.

Wat is jouw achtergrond?
Ik ben in februari 2021 afgestudeerd bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Hierna heb ik een paar maanden gewerkt als online marketeer bij een fruitimporteur. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn passie te volgen: de hele dag bezig zijn én mensen helpen.

Wat zijn jouw specialisaties?
Ik sta open voor alles en zie mezelf als allround diëtist. Ik vind een persoonlijke aanpak heel belangrijk en probeer cliënten mee te geven dat een gezonde leefstijl niet bestaat uit ‘alles of niets’, maar dat genietmomenten er ook mogen zijn op een verantwoorde manier. Zo kun je een gezonde relatie met voeding creëren. Ik hoop in de nabije toekomst de post-HBO opleiding tot sportdiëtist te doen en wil me meer verdiepen in motiverende gespreksvoering.

Leuk om over mij te weten…
Ik heb naast Fysiomore een baan in de horeca bij een lunchroom. Hier verkoop ik met name veel cappuccino’s en taartjes. Dat klinkt lekker tegenstrijdig met wat voor werk ik hier doe, maar voor mij is het de allerleukste combinatie!