Het effect van Manuele Therapie

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele Therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van Manuele Therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueel therapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (volksmond ‘kraken’).

Klik hier om een afspraak te maken
Wanneer is Manuele Therapie geschikt?

✔ Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
✔ Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
✔ Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
✔ Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
✔ Duizeligheid bij het bewegen van de nek;
✔ Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
✔ Heupklachten.

Klik hier om een afspraak te maken
“Eind 2020 heb ik Corona gekregen. Ik merkte goed dat mijn conditie achteruit ging. Brian bracht mij op de hoogte van een speciale Coronaregeling. Hij heeft mij vervolgens op weg geholpen om mijn conditie weer terug terug te krijgen. Zonder de hulp van Brian was ik niet zo goed hersteld als dat ik nu ben!”
Mike - Dongen
“Na een lange periode met aanhoudende achillespeesklachten heb ik EPTE Therapie ontdekt. Nu een aantal behandelingen verder zijn mijn klachten sterk vermindert. Top!"”
Dhr. Strik - Breda
“Na 5 behandelingen en gerichte oefeningen ontwikkelt de ontsteking zich de goede kant op. Ik loop makkelijker, ervaar minder pijn en op de echo is te zien dat er nieuw weefsel is aangegroeid. Ik ben blij met Stephan! ”
Helma - Oosterhout