Wat is leefstijlcoaching?

Een leefstijlcoach is een professional die begeleiding biedt bij het aanpassen van leefstijl en dit op een duurzame manier blijvend te houden. De samenhang van de pijlers voeding, beweging en ontspanning zullen bekeken worden. Ook zullen aspecten zoals zingeving, positief denken en ondersteunende relaties voorbij komen. De leefstijlcoach kijkt naar het totale plaatje van de cliënt en zoekt dan tijdens coaching gesprekken samen de oplossing die het beste bij jou past.

Wat kun je verwachten?

De leefstijlcoach wil eerst een compleet beeld hebben van de jouw huidige leefstijl en doelen. Samen met de leefstijlcoach worden jouw doelen concreet gemaakt en ga je stap voor stap met de leefstijlcoach als gids aan de slag om deze doelen te behalen.
Er zullen vragen gesteld worden om de oplossing altijd vanuit jou als cliënt te laten komen. Behalve vragen stellen zullen er ook adviezen gegeven worden of zelfs kleine opdrachten gedaan en kan het zomaar zijn dat je een opdracht krijgt om na het gesprek zelfstandig uit te voeren. Je kan tussen de sessies contact opnemen om bij onverwachte situaties of vragen de benodigde steun of adviezen te krijgen!

leefstijlcoaching

Wanneer bezoek je een leefstijlcoach?

✓ Wat zijn gezonde gewoontes en hoe kan ik deze in mijn huidige leven passen?
✓ Hoe zorg ik ervoor dat ik goede keuzes maak en deze gezonde gewoontes in mijn dagelijkse leven blijf toepassen?
✓ Wat zijn mijn doelen en hoe kom ik daar stap voor stap bij uit?

Stel jij jezelf wel eens de vraag die op bovenstaande lijkt? Worstel je met je leefstijl? Met je fitheid? Heb je moeite balans te houden tussen werk en privé? Merk je dat je last hebt van stress? Heb je overgewicht en wil je afvallen? Wil je stoppen met roken of met een andere ongezonde gewoonte? Slaap je slecht? Pieker je veel?

Heb je een of meer van deze vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan zou een leefstijlcoach ontzettend veel voor je kunnen betekeken!
Twijfel je of een leefstijlcoach wel bij je past? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

CooL-programma

Het programma Coaching op Leefstijl is een Gecombineerde Leefstijl Interventie en wordt sinds 2019 volledig vergoed uit de basiszorgverzekering. Het is een programma gericht op afvallen en onder begeleiding van een leefstijlcoach. Samen met groepsgenoten ga je aan de slag voor een gezondere leefstijl met de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

Je mag deelnemen vanaf 18 jaar én als je voldoet aan de volgende eisen:
– Je hebt een BMI van 30 of hoger.
– Je hebt een BMI van 25 met een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten.
– Je hebt een verwijzing van de (huis)arts.

Het programma duurt 24 maanden en bestaat uit een combinatie van individuele en groepssessies. De eerste 8 maanden is het basisprogramma met 8 groepssessies. Hierna volgt een onderhoudsprogramma van 16 maanden met wederom 8 groepssessies. In beide fases vinden er ook individuele sessies met de leefstijlcoach plaats.

Wil je zeker weten of je in aanmerking komt?
Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze leefstijlcoach!

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.