Maak kennis met de kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De kinderfysiotherapeut werkt samen met de kinderen (en eventueel met ouders en leerkrachten) om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben ze meer kans op succes bij sporten.

Je kunt bij de kinderfysiotherapeut terecht voor onder andere:

✔ Ontwikkelingsstoornis
✔ Schrijfproblemen
✔ Voorkeurshouding
✔ Billenschuiven
✔ Tenenlopen

Klik hier om een afspraak te maken
Vergoeding kinderfysiotherapie

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie (9+9) behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en vallen buiten het verplichte eigen risico.

Ben je als ouder aanvullend verzekerd? Dan bestaat de optie voor extra vergoeding voor kinderfysiotherapie behandelingen. Bekijk hiervoor de polis van je zorgverzekeraar.

Klik hier om een afspraak te maken
“Met EPTE behandelingen i.c.m. Dry Needling en een nieuw trainingsschema ervaar ik al bijna dagelijks minder pijnklachten. De goede weg is ingezet en met vol vertrouwen ben ik weer helemaal gericht op volledig herstel. ”
Tim - Oosterhout
“Ik ervaar de fysiotherapie als motiverend. We kunnen het samen goed vinden en in een korte tijd is er een positieve band ontstaan tussen ons. Ik hoop dat we deze fysieke stijgende lijn kunnen voortzetten zodat ik in de toekomst makkelijker kan bewegen.”
Mildred - Tilburg
“Na 5 behandelingen en gerichte oefeningen ontwikkelt de ontsteking zich de goede kant op. Ik loop makkelijker, ervaar minder pijn en op de echo is te zien dat er nieuw weefsel is aangegroeid. Ik ben blij met Stephan! ”
Helma - Oosterhout