Maak kennis met de kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De kinderfysiotherapeut werkt samen met de kinderen (en eventueel met ouders en leerkrachten) om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben ze meer kans op succes bij sporten.

Je kunt bij de kinderfysiotherapeut terecht voor onder andere:

✔ Ontwikkelingsstoornis
✔ Schrijfproblemen
✔ Voorkeurshouding
✔ Billenschuiven
✔ Tenenlopen

Klik hier om een afspraak te maken
Vergoeding kinderfysiotherapie

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie (9+9) behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en vallen buiten het verplichte eigen risico.

Ben je als ouder aanvullend verzekerd? Dan bestaat de optie voor extra vergoeding voor kinderfysiotherapie behandelingen. Bekijk hiervoor de polis van je zorgverzekeraar.

Klik hier om een afspraak te maken
“"Onze zoon Ilija is 5 jaar. Op advies van zijn juf is hij naar Kim gegaan om beter met links te leren schrijven. We zijn heel blij met de schrijftherapie en zien ook duidelijke vooruitgang. Hartstikke bedankt voor de fijne therapie en we blijven goed oefenen met Ilija!"”
Biljana - Breda
“"Mijn ervaring met Fysiomore is super! Mijn zoontje kreeg kinderfysiotherapie in verband met een afplatting van zijn achterhoofdje en een motorische achterstand. Nu kan hij met 10 maanden liggen op zijn buik, rollen, bijna kruipen en staan. Ook is zijn hoofdje stukken verbeterd. Wij zijn super trots op Quinn en enorm blij met Marita!"”
Samantha - Raamsdonksveer