Kennismaken met kinderfysiotherapie in het zwembad?

Heeft je kind last van zwemproblemen en wil je eens kennismaken met een van onze kinderfysiotherapeuten? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Kinderfysio zwembad

  Weer met plezier naar zwemles

  Vraag je je weleens af waarom je kind niet in het volgende badje komt? Of waarom je kind een vreemde beenslag heeft tijdens het zwemmen? De kans is groot dat onze kinderfysiotherapeut je kan helpen bij dit probleem. We werken samen aan een goede zwemtechniek zodat je kind weer met plezier naar zwemles gaat!

  Voor wie is kinderfysiotherapie in het zwembad bedoeld?

  Kinderfysiotherapie in het zwembad is geschikt voor alle kinderen die moeite hebben met zwemles en weinig tot geen vooruitgang boeken. Veel voorkomende problemen zijn:

  ✔ Coördinatie; een kind krijgt bijvoorbeeld de ‘kikkerbenen’ niet onder de knie;
  ✔ Algehele coördinatie; moeite met het tegelijk bewegen van armen en benen;
  ✔ Hamertenen; de schudbeweging van de benen niet onder controle krijgen of gaan ‘fietsen’ met de knieën;
  ✔ Te weinig stuwing op de buik waardoor ze verticaal zinken;
  ✔ Niet kunnen drijven op de rug;
  ✔ Te weinig kracht in de slagen.

  Vergoeding kinderfysiotherapie

  Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en kosten je dus niets. Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je ook een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt uit de basisverzekering.

  Over de Fysiomore kinderfysiotherapeut

  Onze kinderfysiotherapeuten zijn experts op het gebied van kinderen met zwemproblemen. Kinderen die motorisch achterliggen worden door hen extra ondersteund door fysiotherapie behandelingen in het warme water van het zwembad (32°C). Er is een goede communicatie tussen de therapeut en zwemleraar zodat het kind optimaal wordt begeleid.

  “Luuk is hypermobiel en krijgt al een aantal maanden zwemtherapie. Na drie jaar zwemles mag hij afzwemmen voor zijn A-diploma! Daar is hij heel erg trots op en fysiotherapeute Niene heeft hem daar goed bij geholpen!”
  Luuk - Breda
  “Mijn zoontje is bij de zwemfysio terecht gekomen omdat hij volgens zijn eigen zwemdocent een schaarslag had. Na een paar lessen zagen ze op zijn zwemles al een duidelijk verschil met zwemmen.”
  Tyler - Raamsdonksveer
  “"De lessen met Steffie waren voor haar alles behalve een straf; de 1-op-1 aandacht maakte al het verschil! Wij zijn ontzettend blij met de hulp van Steffie en Mette heeft weer vertrouwen in haar lichaam. Steffie bedankt!"”
  Mette - Dongen