Maak kennis met de kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten.

De kinderfysiotherapeut werkt samen met de kinderen (en eventueel met ouders en leerkrachten) om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld op school weer meespelen, of hebben ze meer kans op succes bij sporten.

Je kunt bij de kinderfysiotherapeut terecht voor onder andere:

✔ Afwijkend looppatroon
✔ Afwijkende stand van de benen of voeten
✔ Een syndroom
✔ Hart- en longaandoeningen
✔ Moeite met grofmotorische activiteiten (zoals rennen, springen of klauteren)
✔ Moeite met fijnmotorische activiteiten (zoals kleuren, schrijven of knutselen)
✔ Moeite met zwemles
✔ Moeilijkheden met bewegen na een ongeluk, operatie of breuk
✔ Onhandigheid
✔ Tenenlopen
✔ Te hoge of te lage spierspanning
✔ Veelvuldig vallen/struikelen

Klik hier om een afspraak te maken
Vergoeding kinderfysiotherapie

Kinderen tot 18 jaar kunnen gebruik maken van 18 kinderfysiotherapie behandelingen per kalenderjaar. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit de basisverzekering en kosten je dus niets.

Ben je aanvullend verzekerd? Dan krijg je ook een vergoeding voor behandelingen die je niet vergoed krijgt uit de basisverzekering.

Klik hier om een afspraak te maken
“Onze zoon Lucas kon kruipen als de beste en ook staan ging hem goed af. Maar zelfstandig los lopen, dat deed hij nog niet. Het consultatiebureau verwees ons door naar Fysiomore. Lucas kreeg tijdens de behandelingen zelfvertrouwen en ontdekte dat zelfstandig los lopen veel leuker is!”
Lucas - Dongen
“"Onze zoon Ilija is 5 jaar. Op advies van zijn juf is hij naar Kim gegaan om beter met links te leren schrijven. We zijn heel blij met de schrijftherapie en zien ook duidelijke vooruitgang. Hartstikke bedankt voor de fijne therapie en we blijven goed oefenen met Ilija!"”
Biljana - Breda
“"Mijn ervaring met Fysiomore is super! Mijn zoontje kreeg kinderfysiotherapie in verband met een afplatting van zijn achterhoofdje en een motorische achterstand. Nu kan hij met 10 maanden liggen op zijn buik, rollen, bijna kruipen en staan. Ook is zijn hoofdje stukken verbeterd. Wij zijn super trots op Quinn en enorm blij met Marita!"”
Samantha - Raamsdonksveer