Samenwerken voor het beste resultaat

Goede zorg voor een chronische aandoening is erg belangrijk. Huisartsenpraktijken bieden daarom zorg op maat, ook wel ketenzorg genoemd. Ketenzorg is de zorg die nodig is voor een chronische aandoening en wordt verleend door diverse zorgverleners. De diëtist is een van deze zorgverleners die in deze keten werkt.

Een diëtist is dé specialist op het gebied van voeding

Een diëtist heeft veel kennis over voedingsmiddelen, de spijsvertering en de functie van voedingsstoffen in het menselijk lichaam. Ook beschikt een diëtist over de juiste kennis over chronische aandoeningen. Hierdoor kan er goede voorlichting en advies over de invloed van voeding op de gezondheid en de aandoening gegeven worden. Bij het advies wordt er rekening gehouden met de wensen van de klant. Er wordt gesproken over ‘mogelijkheden’ in plaats van ‘beperkingen’ en op praktische wijze wordt de vertaalslag naar een eigen gezonde leefstijl gemaakt.

Hoe werkt een diëtist?
Ieder persoon is anders, dus elke behandeling door de diëtist is maatwerk. Tijdens een eerste bezoek worden er vragen over medische gegevens, medicatie, gezondheid, klachten, leefstijl, eetgewoontes, verwachtingen en wensen gesteld. Aan de hand van deze antwoorden maakt de diëtist een behandelplan met een persoonlijk advies.

In de volgende consulten zal de diëtist verdere uitleg en informatie geven over voeding, over de benodigde aanpassingen van de persoonlijke situatie en zoeken naar eventuele knelpunten. Daarnaast geeft de diëtist ondersteuning bij de uitvoering van het advies en kan ze alle vragen beantwoorden.

Bewegen samen met de diëtist
Een gezond beweegpatroon ondersteunt onze dieetadviezen. Daarom neemt de diëtist naast voeding ook beweging mee in het behandelplan. Er wordt een beweegadvies voor thuis meegegeven, vaak conform de beweegnorm (60 minuten per dag wandelen/fietsen). Dit beweegadvies is altijd in overleg met de cliënt en altijd voor de cliënt fysiek goed uitvoerbaar.

Vergoeding

Bij een behandeling van de diëtist binnen de ketenzorg zijn geen kosten verbonden. Onder deze zorg vallen de volgende ziektebeelden:
✔ Diabetes
✔ COPD
✔ CVRM (Cardio Vasculair Risico Management)

Voor aandoeningen die buiten de ketenzorg vallen worden de eerste drie uur bij een diëtist vergoed vanuit de basisverzekering. Hier is het eigen risico van toepassing. Uitzondering hierop zijn kinderen tot 18 jaar oud, voor hen geldt geen eigen risico.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en een van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact opnemen.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.