Meld je hier aan voor Fysiotherapie bij MS

Wil jij jezelf aanmelden voor Fysiotherapie bij MS? Laat dan je gegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

  Jouw gegevens:

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  ms revalidatie

  Fysiotherapie bij MS

  Multiple sclerose (MS) is de meest voorkomende neurologische aandoening op de jongvolwassen leeftijd, die een ingrijpende impact kan hebben op nagenoeg alle aspecten van het menselijk functioneren. MS gaat nooit meer over. Het is daarom belangrijk dat iemand met MS zelf leert wat deze ziekte inhoudt, wat de mogelijkheden zijn, hoe klachten en symptomen te verlichten zijn en welke zorgverleners ingeschakeld kunnen worden.

  Fysiotherapie
  Regelmatig bewegen is goed voor de lichamelijke én geestelijke gezondheid. Het kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar soms wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken. Fysiotherapie streeft naar het optimaliseren van alle functies van het lichaam, zodat de patiënt zolang mogelijk zelfstandig kan functioneren.

  Vergoeding
  De eerste 20 behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarna geldt dat het onbeperkt verder gaat vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van de huisarts of specialist is dan noodzakelijk.

  Voor wie is Fysiotherapie bij MS bedoeld?

  Voor iedereen met MS die moeilijkheden ervaren in het dagelijks leven. Dat wil zeggen; moeite met transfers, (trap)lopen, fietsen, werken in en om het huis, zelfverzorging, etc. Dit kan zowel thuis als op onze praktijklocaties bekeken worden.

  Een behandeling van onze fysiotherapeut bij MS richt zich onder andere op:
  • Stijfheid en spasticiteit bestrijden
  • Vermoeidheid beïnvloeden
  • Spieren en gewrichten beweeglijk houden en daarmee mobiliteit onderhouden
  • Balans optimaliseren
  • Conditie opbouwen of onderhouden
  • Spierkracht opbouwen en onderhouden
  • Zelfstandigheid in het dagelijks leven bevorderen
  • Een goede ademhaling houden of verbeteren
  • Adviezen over hulpmiddelen, bijvoorbeeld voor het lopen