Fysiotherapeut Maarten kijkt door je huid heen met echografie

Echografie kennen de meeste mensen van het ziekenhuis en het laten maken van een echo bij zwangerschap. Maar wist je dat ik dit ook gebruik tijdens mijn beroep als fysiotherapeut? Met echografie kijk ik als het ware door de huid heen en maak ik pezen, spieren en banden zichtbaar. In dit artikel leg ik verder uit wat echografie is en hoe dit ervoor kan zorgen dat je sneller revalideert.

Wanneer pas ik echografie toe?
Ik gebruik echografie als aanvullende diagnostiek en evaluatiemiddel waarmee jij als patiënt beter behandeld kan worden. Het helpt me inzicht te krijgen in gewrichten, pezen en spieren. Heb je bijvoorbeeld klachten in je schouder, elleboog, pols of knie en is het niet helemaal duidelijk waar de klacht vandaan komt, dan kan ik weefselschade in beeld brengen met echografie.

Bij welke klachten wordt echografie gebruikt?

Ik gebruik echografie onder andere bij de volgende klachten:

• Spierblessures;
• Peesblessures (bijvoorbeeld een gescheurde pees of bij verkalking);
• Slijmbeursontsteking;
• Klachten aan de meniscus;
• Verrekte of gescheurde banden;

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
Het echo apparaat werkt door middel van uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. Deze geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar. De behandeling is ongevaarlijk en kan eindeloos worden herhaald. Na de behandeling volgt een rapportage met conclusies en eventueel behandelplan. Het is snel, veilig, duidelijk en niet belastend!

Maak nu een afspraak voor echografie
Voorheen kwam het weleens voor dat ik patiënten naar het ziekenhuis moest verwijzen voor een echo opname, maar sinds kort kan ik dit zelf uitvoeren. Fysiomore is namelijk trotse eigenaar van een eigen echo apparaat. Dus loop jij nog al lange tijd met onbekende klachten rond? Maak dan eens een afspraak voor echografie met mij of een van mijn collega’s.

Klik hier om een afspraak te maken>>