Een zomer zonder hooikoorts? Het kan!

De lente en de zomer staat weer voor de deur en dat betekent heerlijk warm en zonnig weer. Dit weer zorgt er ook voor dat alle bloemen en planten weer in de bloei gaan staan. Het ziet er vaak prachtig uit, maar voor de hooikoorts patiënten onder ons is het minder goed nieuws.

Een verstopte neus, niesbuien of geïrriteerde ogen. Allemaal symptomen die ervoor zorgen dat jij als hooikoortspatiënt liever binnenblijft wanneer je vrienden een terrasje pakken of lekker gaan picknicken in het bos. Herken jij je in deze klachten? Dan kan het zijn dat ook jij allergisch bent voor gras- en/of boompollen. Dit wordt ook wel hooikoorts of rhinitis genoemd.

Wat is hooikoorts?
Hooikoorts is een allergische reactie op de pollen van onder andere bomen, grassen en/of struiken. Wanneer deze pollen op je neusslijmvlies, je ogen of in de luchtwegen terecht komen, reageert het afweersysteem hierop. De cellen van je afweersysteem produceren dan het stofje IgE, dat de pollen tegenwerkt door zich aan de zogenaamde mestcellen te hechten. Mestcellen zijn de cellen die vooral voorkomen in de luchtwegen en longen. Deze cellen bevatten o.a. de stof histamine en die zorgt weer voor de nare hooikoortsklachten.

Welke hooikoortsklachten zijn er?
Hoe erg de hooikoortsklachten zijn, hangt af van het seizoen. De meeste klachten spelen op in de lente, maar sommige klachten ontstaan al rond februari. Hooikoorts hoeft zich echter niet te beperken tot een bepaalde periode. Klachten kunnen het hele jaar door aanhouden.

Een aantal voorbeelden van klachten zijn:

• Jeukende, rode en/of tranende ogen. Pijn, branderig gevoel, zwelling van het oogvlies en geïrriteerde oogleden;
• Jeukend gehemelte. Een droge mond, pijn en soms zwelling van de slijmvliezen;
• Benauwdheid, kriebelhoest en piepende ademhaling;
• Jeuk aan de huid, roodheid, zwelling en huiduitslag;
• Overige klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid en hoofdpijn.

Wat kun je doen tegen hooikoorts?
Hooikoorts kan grote invloed hebben op je dagelijks leven en mensen zijn dan ook vaak op zoek naar verschillende methodes om van de klachten af te komen. Zo kun je bijvoorbeeld medicijnen nemen of kiezen voor immunotherapie.

Maar wist je dat je ook bij Fysiomore terecht kunt voor Medical Taping? Deze minder bekende manier om hooikoortsklachten te verminderen zorgt ervoor dat de huid geprikkeld wordt en klachten aanzienlijk afnemen. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat 84% van de mensen na een Medical Taping behandeling geen of verminderde klachten ervaart.

Medical Taping heeft een kalmerende werking op het afweersysteem en het weefsel van het menselijk lichaam. Door de tape op de huid aan te leggen wordt het weefsel sensorisch geprikkeld waardoor een andere spanning in het weefsel ontstaat. Dit heeft een positieve invloed op de reactie van het afweersysteem. Het zorgt ervoor dat er minder histamine vrijkomt, waardoor de hooikoortsklachten zullen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Maak een afspraak voor Medical Taping

Wil jij de kracht van Medical Taping zelf ervaren? Laat dan je gegevens achter via onderstaand contactformulier. Een van onze collega’s neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

JaNee

Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.