echografie

De meerwaarde van echografie bij de fysiotherapeut

Echografie binnen de fysiotherapie is vaak nog onbekend en patiënten verbazen zich dat het maken van een echo ook bij de fysiotherapeut kan. Vaak wordt er gedacht dat er alleen in het ziekenhuis een echo kan worden gemaakt, maar dit kan ook bij Fysiomore. De therapeut heeft hiervoor een opleiding gevolgd en is hierdoor een specialist in echografie.

Hoe werkt echografie?
Echografie vormt geluidtrillingen om in beelden op het echo apparaat. De geluidsgolven worden uitgezonden door een zender (probe) die geplaatst wordt op de huid. Deze probe is tegelijk ook de ontvanger van de golven die worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel. Echografie is in tegenstelling tot röntgen niet schadelijk voor weefsel of voor patiënten.

Waarvoor gebruiken we echografie?
Echografie is uitstekend te gebruiken voor spieren, pezen, slijmbeurzen, kalkvorming en banden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kniebanden. Daarnaast zijn we ook in staat om bewegende beelden te maken om het probleem goed in kaart te brengen.

Blessures die we veel tegenkomen en die goed in kaart te brengen zijn met echografie, zijn:
• Hielspoor klachten (kniepees, jumersknie);
• Tennisellebogen;
• Patellapees (kniepees, jumperknie);
• Schouderpees blessures;
• Achillespeestendinopathie;
• Beoordelen van spierscheuringen.

Tijdens het onderzoek beoordelen we de status van de aangedane pees. Dit geeft ons informatie over het stadium van herstel en zo kunnen we hier onze therapie op aanpassen. Echografie wordt veel gebruikt in combinatie met Shockwave therapie of EPTE therapie (behandeling tegen chronische peesklachten).

EPTE Therapie

Voordelen van Echografie:
• Echografie is pijnloos en kan vaak worden gebruikt.
• Het resultaat van de behandeling of herstel kan goed worden bekeken.
• Deze techniek is makkelijk te gebruiken en hierdoor kunnen we klachten snel beoordelen.
• De therapie kan worden afgestemd op de beoordeling van de klacht.
• Geen verwijzing nodig van de (huis)arts of lange wachtlijsten, zoals in het ziekenhuis.

Kosten echografie
Het echografisch onderzoek brengt geen extra kosten met zich mee. Echografie behoort namelijk tot de reguliere fysiotherapie. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Mocht je nog vragen hebben over echografie bij Fysiomore? Dan kan je me altijd een mail sturen via d.kefilev@fysiomore.nl

Last van peesklachten?

Ben je benieuwd of EPTE Therapie en Echografie de oplossing voor je klachten is? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

    Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.