Speciaal revalidatieprogramma voor ex-coronapatiënten

Wil je starten met revalideren en trainen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Wat houdt het programma in?

  ✓ 12 weken programma
  ✓ maximaal 50 fysiotherapiebehandelingen en persoonlijk voedingsschema
  ✓ Één-op-één behandelingen
  ✓ Inclusief onbeperkt toegang tot de fitness en/of verwarmd zwembad

  Ex-coronapatiënt

  Revalidatie voor ex-coronapatiënten

  Wanneer je een verwijzing van de huisarts of specialist hebt, ontvang je (als ex-coronapatiënt) 50 fysiotherapiebehandelingen en 7 uur voedingsbegeleiding van een diëtiste. Dit geldt voor de eerste 6 maanden na de verwijsdatum. Deze behandelingen worden volledig vergoed uit je basisverzekering.

  Update vergoeding Coronarevalidatie
  De overheid en de zorgverzekeraars hebben een versoepeling (per 1 juli) ingevoerd omtrent het revalideren met een fysiotherapeut na een positieve Coronabesmetting. Binnen 6 maanden kan je met een verwijzing van de huisarts maximaal 50x terecht voor behandeling bij jouw fysiotherapeut. Indien er na 6 maanden een verlenging noodzakelijk is van de therapie, is dit nu ook mogelijk met een nieuwe verwijsbrief van de huisarts. Voorheen kon dit alleen via een verwijzing van de specialist (longarts). Onze fysiotherapeuten kunnen je hier meer informatie over geven.

  Klachten na het coronavirus kunnen bestaan uit:

  • Problemen met de longfunctie
  • Verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algehele vermoeidheid
  • Ondervoeding
  • Problemen met het geheugen, concentratie, omgaan met prikkels
  • Depressie en/of angstgevoelens

  Waar gaan we aan werken?

  Afhankelijk van je problemen bestaat het revalidatieprogramma uit een combinatie van:

  1. Krachttraining gericht op spierversterking
  2. Functionele- en balanstraining gericht op problemen in het dagelijkse leven
  3. Duurtraining om je conditie te verbeteren
  4. Ademspiertraining om je ademspier weer op kracht te krijgen
  5. Specifiek voedingsschema door diëtiste om op een gezond gewicht te komen

  Vergoeding programma

  Eén van de voorwaarden om het programma vergoed te krijgen, is dat je als patiënt meewerkt aan een onderzoek vanuit het Radboud UMC. Je dient hiervoor toestemming te geven tijdens de intake. Het onderzoek bestaat uit diverse digitale vragenlijsten. Het revalidatieprogramma bestaat uit 2 tot 5 behandelingen per week.

  Het revalidatieprogramma bestaat uit 2 tot 5 behandelingen per week. Afhankelijk van je persoonlijke situatie vinden deze thuis of in de fysiotherapiepraktijk plaats.

  Coronarevalidatie is een behandelvorm binnen de reguliere fysiotherapie en wordt 50 keer vergoed vanuit de basisverzekering. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Een verwijzing van de huisarts/specialist is noodzakelijk.

  “Sinds eind 2021 ben ik bij Sofie onder behandeling, nadat mijn huisarts mij doorverwees voor het longcovid revalidatie traject. Sofie weet precies waar ik 'pijntjes' heb en hoe ze daarop moet behandelen. Met haar hulp maak ik kleine stapjes vooruit. ”
  Rachel - Tilburg Reeshof
  “In 2020 heb ik de diagnose Long Covid gekregen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut ben ik begonnen met het Coronarevalidatieprogramma, daarnaast krijg ik advies van de voedingsdeskundige. Mijn spiermassa is inmiddels aan het toenemen en met wat handige voedingstips raak ik ook nog wat bankhang kilootjes kwijt!”
  Gwendolyn - Breda
  “Na mijn Covid besmetting lukte het mij niet om zelf goed te herstellen. Zodra ik aan de slag ging met Cynthia van Fysiomore merkte ik dat ik het zelf totaal verkeerd aangepakt had. Ze hielp me de juiste spiergroepen te trainen. Ik voel mijn lichaam weer super sterk worden, fysiek maar ook mentaal. Gelukkig heb ik nu weer alle vertrouwen in de toekomst.”
  Daniëlle - Breda
  “Eind 2020 heb ik Corona gekregen. Ik merkte goed dat mijn conditie achteruit ging. Brian bracht mij op de hoogte van een speciale Coronaregeling. Hij heeft mij vervolgens op weg geholpen om mijn conditie weer terug terug te krijgen. Zonder de hulp van Brian was ik niet zo goed hersteld als dat ik nu ben!”
  Mike - Dongen
  “Via een zoektocht op internet bij Sofie van Fysiomore terecht gekomen. Zij is rustig, luistert, is betrokken, stelt vragen, vraagt door en gaat samen met jou werken aan een herstel en verbetering. Zij heeft mij goede tips meegegeven waar ik ook thuis mee verder kan. Dank je wel voor de goede zorgen Sofie!”
  Kim - Breda