Fysiotherapeut Tom over aspecifieke lage rugklachten
Lage rugklachten komen vaak voor in de praktijk. Bijna iedereen heeft weleens last van zijn rug of last van zijn rug gehad. Maar waar komen eigenlijk deze klachten vandaag en hoe zijn deze te behandelen. In dit artikel ga ik wat dieper in op deze rugklachten.
Lees verder
Leren schrijven kan ook leuk zijn!
In dit digitale tijdperk wordt er steeds minder geschreven. Leerkrachten krijgen steeds meer te maken met handschriften van kinderen die onleesbaar zijn. Dit terwijl het schrijven juist heel belangrijk is voor de hersenontwikkeling van kinderen. Begin dit jaar heeft het Platform Handschriftontwikkeling zelfs gemeld dat je hoofd een trage computer wordt als je niet genoeg schrijft!
Lees verder
Begin jij ook al last te krijgen van hooikoorts?
Het weer slaat om… de winter is voorbij en de temperatuur is al flink omhoog geschoten. Voor veel mensen een fijne periode waar naar uit wordt gekeken, maar helaas betekent dit ook weer de start van veel hooikoortsklachten. Wij hebben hier het antwoord op: Medical Taping.
Lees verder
Van rugklachten naar het lopen van een halve marathon
Een aantal weken geleden heb ik een blog geplaatst over het trainen op de DAVID Spine apparatuur. Ik ben toen gestart met een speciaal rugplan traject vanwege lage rugklachten waar ik al een paar jaar mee liep.
Lees verder
Shockwave Therapie laat chronische pijn verdwijnen
6 jaar geleden merkte ik voor het eerst dat ik rugklachten had… Ik was fanatiek voetballer en zaalvoetballer, dit betekende veel explosieve krachtmomenten op verschillende ondergronden, en dat meerdere malen per week.
Lees verder
“Door rugklachten heb ik mijn passie aan de kant moeten zetten”
6 jaar geleden merkte ik voor het eerst dat ik rugklachten had… Ik was fanatiek voetballer en zaalvoetballer, dit betekende veel explosieve krachtmomenten op verschillende ondergronden, en dat meerdere malen per week.
Lees verder
5 vragen over Dry Needling
Als je iemand vraagt wat dry needling is, kijken ze je waarschijnlijk vragend aan. Of ze krijgen direct een gepijnigde gezichtsuitdrukking. Dry needling is namelijk een effectieve, maar geen pijnvrije behandeling bij spierklachten. Fysiotherapeut Stephan legt uit.
Lees verder
Maak een einde aan triggerpoints met Dry Needling
Elke keer die terugkerende tenniselleboog? Of die achillespees die maar blijft vervelen tijdens het hardlopen? Misschien is Dry Needling wel de oplossing voor je problemen. In deze blog vertelt onze specialist Stephan over deze innovatieve vorm van fysiotherapie.
Lees verder
Medical taping, wat is dat precies?
Als sportliefhebber zijnde, ben je er waarschijnlijk wel bekend mee: die felgekleurde tape op kuiten, bovenbenen of op armen. Maar ook bij niet-sporters wordt deze zogenaamde medical tape steeds vaker toegepast. Maar waarom is deze tape zo populair? Wij leggen het uit!
Lees verder
Hoe belangrijk is je houding? Oefentherapeute Jorien legt uit
Gedurende de dag neem je verschillende soorten houdingen aan: zitten, liggen, staan, bukken en bijvoorbeeld tillen. Je kunt jezelf wel voorstellen dat deze houdingen op den duur lichamelijke klachten kunnen veroorzaken omdat het de fysieke houding negatief beïnvloedt.
Lees verder