Effectieve behandeling

Littekens na een keizersnede, borstvergroting, borstverkleining, buikwandcorrectie, facelift/ooglidcorrectie, operatie, (borst)kanker, trauma of brandwonden?

Medische ingrepen zoals operatie en bestraling veroorzaken een litteken in de verschillende huid- en bindweefsellagen. Dit littekenweefsel is niet alleen lelijk aan de buitenkant, maar kan ook onderhuidse verklevingen veroorzaken met pijn en functiestoornissen tot gevolg.
Bekende voorbeelden zijn: pijn bij het bewegen van de arm na borstkanker ingrepen, rugklachten na buikoperaties, buikklachten na rugoperaties, minder kracht of vochtophoping (oedeem). Buikoperaties, zoals blindedarmoperaties, veroorzaken verklevingen in de buikvlies, waardoor darmen en andere organen verstoord worden in hun functies.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen elk litteken effectief behandelen. Jouw littekens worden direct zichtbaar mooier en voelbaar zachter. Ook de functiestoornissen worden effectief aangepakt. Binnen 1 behandeling merk je al verschil!

litteken fysiotherapie

De behandeling

Littekenfysio bestaat uit een combinatie van zogenaamde ‘myofasciale technieken’, ‘manuele technieken’, speciale tap technieken en oefeningen.

Met onze methode bevorderen wij ‘de voeding’ van het weefsel en dat zal direct leiden tot een gezondere kleur en soepeler weefsel.

Behandeling van (oude) littekens is een behandelvorm binnen de reguliere fysiotherapie. Fysiomore B.V. heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Starten met behandelen

Wanneer je voor een medische ingreep al start met de behandeling is het meest ideale. Soms is dan 1 behandeling vooraf al genoeg om te weten in welke conditie jouw huid en bindweefsel verkeerd voor de ingreep. Zo om de eventuele verklevingen en functiestoornissen al aan te pakken.

Ben je al geopereerd, dan het liefst zo snel mogelijk na de ingreep starten. Met de nieuwe technieken kunnen we herstel bevorderen, waardoor een mooier litteken ontstaat en de kans op functiestoornissen verminderen. Hoe eerder een wond geneest, hoe mooier en ‘normaler’ het weefsel er uit ziet. Wanneer de wonden goed gesloten zijn, starten we met de aanpak van het littekenweefsel zelf. Dus kortom: hoe eerder je start, hoe beter.

Maak een afspraak voor Litteken therapie

Wil jij je (oude) littekens laten behandelen? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  “Ik ervaar de fysiotherapie als motiverend. We kunnen het samen goed vinden en in een korte tijd is er een positieve band ontstaan tussen ons. Ik hoop dat we deze fysieke stijgende lijn kunnen voortzetten zodat ik in de toekomst makkelijker kan bewegen.”
  Mildred - Tilburg
  “Na 5 behandelingen en gerichte oefeningen ontwikkelt de ontsteking zich de goede kant op. Ik loop makkelijker, ervaar minder pijn en op de echo is te zien dat er nieuw weefsel is aangegroeid. Ik ben blij met Stephan! ”
  Helma - Oosterhout