Vraag hier de Baby Fysio Check aan

Ben je benieuwd hoe de lichamelijke gezondheid en ontwikkeling van jouw baby ervoor staat? Vraag dan nu de Baby Fysio Check aan en ontdek het zelf!

Vul onderstaand contactformulier in en een van onze fysiotherapeuten neemt zo snel mogelijk contact met je op om het onderzoek in te plannen.

  Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  behandeling van baby's

  Baby Fysio Check

  In het eerste jaar maakt een baby veel belangrijke motorische ontwikkelingen door. Motoriek is het vermogen om te bewegen, waarbij je een grove en fijne motoriek kent. De grove motoriek gaat over grove bewegingen zoals omrollen, kruipen en lopen. Bij de fijne motoriek draait het om de fijne bewegingen zoals gericht grijpen naar en het vasthouden van speelgoed. Bij de meeste kinderen gaan die ontwikkelingen goed, maar als dat niet zo is, is er extra aandacht en misschien wel wat oefeningen met je kind nodig.

  Tijdens de Baby Fysio Check brengt onze kinderfysiotherapeut(e) de ontwikkeling van jouw baby of dreumes uitgebreid in kaart. Ook kijkt onze kinderfysiotherapeut(e) naar de kwaliteit van de beweging die jouw baby of dreumes maakt. Natuurlijk checken we ook de bewegingen van het hoofd, schouders, knie en teen uitgebreid.

  kinderfysiotherapie

  Wanneer een Baby Fysio Check?

  De reden om naar een kinderfysiotherapeut(e) te gaan is per leeftijd verschillend. Bij een kind van 0 tot 2 jaar kunnen de volgende afwijkende ontwikkelingen een aanleiding zijn:

  – Vertraagde motorische ontwikkeling (niet op de buik willen liggen, omrollen, zitten, staan of lopen)
  – Voorkeurshouding
  – Scheef en/of afgeplat hoofdje
  – Kramp, obstipatie of reflux
  – Veel huilen
  – Overstrekken of juist slapte (je baby voelt slapjes aan als je hem oppakt of kan bijvoorbeeld zijn hoofdje niet goed optillen)
  – Aangeboren aandoeningen

  Vergoeding Baby Fysio Check
  Kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot twee maal negen behandelingen. Als er sprake is van een chronische aandoening, wordt de kinderfysiotherapie onbeperkt vergoed. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Echter mocht een aan huis behandeling nodig zijn, is er wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

  Waar is de Baby Fysio Check?
  Baby’s en jonge kinderen krijgen een behandeling in hun eigen veilige omgeving. De Baby Fysio Check is daarom het liefste bij jou thuis.